MODO Hockey

Örnsköldsvik

Modo är ett av Sveriges verkligt klassiska lag. De huserar i otroligt vackert belägna Fjällräven Center, centralt i Övik. Inför säsongen 2017/2018 köpte man in en Bottoms Up- enhet för att bygga en mobil bar tänkt att användas både under sommarevenemang, matcher och inomhusevenemang.

Man har sålt reklamytan både på baren och på ett flertal av muggarna och med detta finansierat investeringen i både enhet och glas. Mycket imponerande!


Slottsfjell

Tønsberg (Norge)

Slottsfjell är en av Norges riktigt klassiska festivaler. Vackert beläget på "fjellet" är Slottsfjell en institution och ett av Nordens trevligaste evenemang. Sedan tre år tillbaka använder man sig av Bottoms Up, nu senast i hela fjorton barer. 

Man rapporterar att omsättningen stigit med 20%, att man kunnat dra ner på tapp-personalen och att svinnet helt försvunnit från ekvationen!


Ford Center

Evansville, Indiana

Working Distributors ville testa hur Bottoms Up stod sig i konkurrens med ett traditionellt system. Man satte upp två försäljningspunkter på var sin sida av scenen på en Jason Aldean konsert (det var ca 800-900 personer som rörde sig i just de här områdena).

Resultatet? Bottoms Up- ståndet sålde 129% mer (räknat i $) och hade märkbart kortare köer. 

Konsekvensen av testet? Working Distributors rekomenderade Bottoms Up som "best practise" för Ford Center. 


Fält-tester

Angel Stadium

Anaheim

Dodger Stadium

Los Angeles

Petco Park

San Diego

Alla tester genomfördes genom att två arbetslag sålde öl på tre olika arenor. Det ena utrustat med Bottoms Up- systemet, det andra med ett traditionellt tappsystem. Så lika lägen som möjligt valdes för stånden. Information om försäljning samlades in var femte minut. Här är resultaten:

35%

Intäkten på Bottoms Up- stånden var 35% högre.

29%

Den totala tiden per transaktion (dvs inkl betalning, ID-koll och liknande) var 29% kortare: 42.5 jämfört med 59.7 sekunder

39%

Köerna vid Bottoms Up- stånden var ca 39% kortare.


The Fluttering Duck


BOK Center


Bartenders om Bottoms Up